vrijdag 11 maart 2011

Salade met garnalen en avocado


Fantastisch lekker! De combinatie van garnalen met chilipeper en de citrussmaak van de limoen en de dressing is heel goed. De dressing (met onder andere citroengras en basilicum) is te koop bij AH en staat in het schap bij de Thaise en Indiase producten.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 zak sla
3 tomaten, in blokjes
1 el geroosterde pijnboompitten
1 avocado, in reepjes
2 tl gember (op olie, Go-Tan)
200 gr grote garnalen, gepeld
chilivlokken
sap van 1 limoen
1 el lemongrass dressing (Blue Elephant)

Bereiding:
Doe de sla, tomaatjes en de pijnboompitten in een slaschaal. Verhit een wok op halfhoog vuur en voeg de gember toe. Roer even door, draai het vuur hoog en voeg de garnalen toe. Breng op smaak met flink wat chilipeper en pak een paar minuten op hoog vuur. Voeg halverwege het limoensap toe. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en voeg bij de sla. Giet de dressing erover en roer alles goed door. Garneer met de avocadoreepjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten