woensdag 9 maart 2011

Pesto van zongedroogde tomaten

De keukenkastjes en koelkast moeten leeg of in elk geval leger, want we gaan binnenkort verhuizen en dus kookte ik vandaag met wat ik in huis had. Het resultaat was een heerlijke bij elkaar gerommelde pasta met tomatenpesto en kipfilet. De tomaatjes waren gedroogd en niet in olie bewaard, dus die moet je dan wellen. Tien minuten in heet water en klaar voor de pesto. Een stuk gezonder dan in olie. De saus bracht ik dit keer op smaak met dragon, maar als je voor de meer authentieke Italiaanse smaak gaat kun je dat beter achterwege laten en er op het laatst wat geraspte parmezaanse kaas door roeren.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
300 gr kipfilet, in reepjes
1 courgette/250 gr champignons, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
60 gr zongedroogde tomaten, in reepjes
flink wat chilivlokken (molen)
175 ml kippenbouillon
75 ml witte wijn
100 ml kookroom
zout, peper
olijfolie

pasta

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjes pan en bak op hoog vuur de kipfilet aan. Voeg als deze gaar is de courgette toe en bak deze in een minuut of vijf op hoog vuur gaar. Breng op smaak met zout en peper. Neem de kip en de courgette uit de pan en hou warm.
Bak in dezelfde olie de ui glazig met de knoflook. Voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met de chilivlokken. Voeg de wijn toe en kook voor de helft in. Giet dan de bouillon in de pan en laat 5 min. koken. Draai het vuur laag en voeg de room toe. Warm goed door. Als de saus nog wat te dik is kan je deze verdunnen met nog een beetje bouillon of wat room. Breng op smaak met verse basilicum of dragon en serveer met de kip over pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten