zaterdag 29 januari 2011

Tonijnsteak met guacamole

Bij het woord guacamole denk ik steevast aan de scène waarin Austin Powers geconfronteerd wordt met een collega met een enorme mole (moedervlek) op zijn lip. Hij kan zich niet beheersen en schreeuwt het uit: I'm gonna cut it up and make some guacamole!! Heerlijk.
Het recept is een aangepaste versie van dat van Simply Recipes.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 rijpe avocado's, schoongemaakt
3 el limoensap
3 el olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
1 el koriander, fijngehakt
1 tl Dijonmosterd
zout, peper
gedroogde chilivlokken
gedroogde knoflook

4 tonijnsteaks à 100 gr (niet te dik)

Bereiding:
Doe de avocado en het limoensap in de keukenmachine en vermeng. Voeg de olijfolie langzaam toe en pureer tot de juiste structuur ontstaat. Voeg de sjalot en de koriander toe en vermeng. Doe in een kom en voeg zout, peper, chilivlokken en knoflook naar smaak toe.
Verhit olijfolie in een grillpan en laat goed heet worden. Bak de tonijnsteaks in ca. 2 min. per kant. Niet te lang, dan wordt de vis heel droog. Ik zorg ervoor dat aan de buitenkant nog een draadje roze loopt, dan weet je zeker dat 'ie niet te doorbakken is. Serveer direct met een lepel guacamole.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten