woensdag 19 januari 2011

Kalfsschnitzels met ocean sauce

In New Orleans, bij Adolfo's, aten we een heerlijke saus met rivierkreeftjes en garnalen. Het is een specialiteit van het restaurant: als je er op googelt krijg je allemaal verwijzingen naar Adolfo's. De saus kan over vlees en over vis, wij hadden het over kalfsvlees (surf and turf!). Vandaag deed ik een eerste poging om de saus te imiteren. Het resultaat was goed, alleen miste ik nog iets zoets. Als iemand een kruid weet dat de saus zoeter maakt hoor ik het graag! Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het suiker was, dat is toch een ander soort zoetheid.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
150 gr rivierkreeftjes
100 gr grote garnalen, gepeld
flink wat chilivlokken (molentje)
1-2 bosuitjes, in ringetjes
200 ml kookroom
2 kalfsschnitzels van de slager
olie
boter
zout, peper

Bereiding:
Pureer 50 gr van de rivierkreeftjes. Fruit de ui en de knoflook op laag vuur langzaam glazig. Voeg de room toe en warm op. Niet laten koken, dan schift de saus. Voeg flink wat van de chilivlokken toe. Roer vervolgens de gepureerde rivierkreeftjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Verhit de boter in een koekenpan, bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in een paar minuten op hoog vuur goudbruin. Ze hoeven niet gaar te zijn aan de binnenkant, dat is minder lekker. Leg de schnitzels op een bord en bak in dezelfde boter de garnalen en de rest van de rivierkreeftjes kort op hoog vuur. Verdeel deze over de schnitzels en giet de roomsaus erover. Garneer met de bosui.

Serveer met groente en rijst of pasta. Giet er wat van de roomsaus over. Als je pasta gebruikt is het ook lekker om wat geraspte kaas over het gerecht te strooien.

1 opmerking:

  1. re. zoetigheid. Waarom probeer je ipv van de chilivlokken niet eens zoete chilisaus? Misschien dat dit helpt?

    BeantwoordenVerwijderen