donderdag 27 januari 2011

Shoarmataart

Het ultieme poldergerecht: een compromis tussen ranzig snelvoer en lekker en gezond. De meneer houdt van shoarma en minder van hartige taart, bij mij is het andersom. Nu zou je zeggen dat polderen in de keuken een grijze brij oplevert, maar het viel mee. Het is niet het beste dat m'n keuken ooit voortbracht, maar wel lekker, makkelijk, snel en veel groente. Onverwacht voor herhaling vatbaar. Afkomstig uit de Allerhande van januari 2011. Ik verving de shoarma met kipshoarma.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
400 gr shoarmavlees
300 gr witte kool, gesneden
1 zak ijsbergsla
knoflooksaus
aluminiumfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de plakjes bladerdeeg over een bakblik, evt. met bakpapier ertussen. Verhit de olie in een hapjes pan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak 3 min. Voeg vervolgens de kool toe en roerbak 4-5 min. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Bak de taart in 30 min. gaar in de oven. Dek halverwege af met aluminiumfolie.
Snij de taart in stukken en verdeel de sla erover. Serveer met knoflooksaus.

2 opmerkingen:

  1. Ja, ik zie het als de opmaat naar de kapsalon, binnenkort in dit theater. Patat, sla, vlees, gratineren. Kom je eten?

    BeantwoordenVerwijderen