zondag 8 augustus 2010

Merenguetaart met vruchten (Pavlova)

Vandaag had ik weer een baksessie met vriendin M voor iemand die van rood fuit houdt... Het werd een merengue of, zoals ze het in Nieuw Zeeland noemen, een pavlova. Volgens Nieuwzeelanders is de pavlova een traditioneel NZ-gerecht, maar dat lijkt me sterk, op de garnering met stukjes kiwi na. Wat maakt het ook uit, het is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Het recept is een allegaartje van een recept uit de Delicious., een van internet en eentje van een schort dat ik in Nieuw Zeeland kocht.

Voor 8 personen
Ingrediënten:
4 eiwitten
1 zakje vanillesuiker
150 gr witte basterdsuiker
snufje zout
1 tl maïzena
1 tl azijn

Voor de versiering:
aardbeien
2 kiwi's in stukjes
bosbessen
slagroom

Breiding:
Verwarm de over op 150 graden. Klop de eiwitten op met het zout. Als het enigszins stijf wordt voeg je de suiker, vanillesuiker, azijn en maïzena geleidelijk toe en klop tot alles is opgelost en het mengsel stijf is en zich pieken vormen als je de gardes omhoog haalt.
Doe het mengsel in een bakvorm van 20 cm. doorsnede en bekleed met bakpapier, en zet in het midden van de oven. Bak de merengue een uur of tot deze bruin is. De binnenkant moet nog zacht zijn.

Vlak voor het opdienen garneren met slagroom en het fruit en wat gepureerde aardbeien. Niet ver van tevoren doen, dan zakt de boel in en wordt het een rommeltje. Lekker met crème de cassis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten