vrijdag 19 oktober 2012

Paprika-pompoensoep

Uit de app van Albert Heijn. Het bewijst maar weer eens dat je met pompoen alle kanten op kunt.

Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
1 kleine pompoen (ca. 500 gr pompoen, iets meer), in blokjes
4 eetlepels vloeibare margarine
2 kruidenbouillontabletten
1 pot gegrilde paprika's (320 ml), in reepjes
1 flesje kookroom (250 ml)
1 zakje gemalen oude kaas (175 g)
1 ciabatta

Bereiding:
Fruit de ui in de boter in een soeppan. Voeg daarna de pompoen toe en laat ook 5 min. zacht bakken. Giet de bouillontabletten en 750 ml kokend water erbij. Breng de soep aan de kook en laat 20 min. sudderen. Even in de pompoenstukjes prikken, als die nog wat hard zijn nog een minuut of tien extra laten koken. Voeg de kookroom en de helft van de paprika toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de rest van de paprika en wat kaas, serveer met ciabatta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten