maandag 19 maart 2012

Pasta met paddestoelen en saucijsjes


Uit een van m'n nieuwste kookboeken, Gino's Pasta. Vooral geschikt voor mensen die zelf pasta willen maken en vullen. Zo ver ben in (nog) niet. Er staan ook heerlijke sauzen in, maar soms moet je deze nog wel zelf tweaken. In dit geval ontbrak het naar mijn idee aan de kruiden, dus heb ik er extra chilipeper door gedaan, en knoflook en ui. Nog een tip: was de gedroogde paddenstoelen goed, desnoods nog een keer of twee in vers water na het wellen. Laat het zand bezinken en schep dan met een schuimspaan de paddenstoelen uit het water. krakende tanden kunnen een maaltijd aardig verpesten...

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
400 gr goede (Italiaanse) saucijsjes
6 el olijfolie
1 prei, in dunne ringen
2 el rozemarijn
50 gr gedroogde paddestoelen (bij voorkeur eekhoorntjesbrood)
100 ml droge witte wijn
150 ml (slag)room
zout, peper
500 gr tagliatelle
Parmezaanse kaas

keukenpapier

Bereiding:
Wel de paddenstoelen 10-15 min. in heet water, spoel af en laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder het vel van de worstjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalotten aan met de knoflook. Voeg het worstvlees toe en bak dit rul. Voeg halverwege de prei toe en bak mee. Voeg de rozemarijn en wat zout en peper toe en bak het geheel nog 2 min. Schenk de wijn erbij en laat 1 min. koken zodat de alcohol verdampt. Voeg de room toe en laat nog een minuut pruttelen. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met chilipeper.
Kook de pasta beetgaar, giet af en doe terug in de pan. Voeg de saus toe en roer goed om. Serveer met wat Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten