maandag 5 maart 2012

Kip madras


Uit de Allerhande van maart 2012. Snel en simpel.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gr kipkluifjes, kippenpoten of kipfilet (als je, zoals ik, niet van kluiven houdt)
boter
2 uien, in halve ringen
2 rode paprika's, in reepjes
3 tomaten, in partjes
3 el milde currypasta
250 ml Griekse yoghurt
Koriander
(basmati)rijst

Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit wat boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. goudbruin. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, currypasta en 150 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat alles 15 min. op laag vuur garen.
Roer de yoghurt erdoor en warm nog een paar min. door. Haal, om schifting te voorkomen, voor de zekerheid eerst de pan van het vuur en voeg dan de yoghurt toe.
Serveer met rijst en bestrooi met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten