maandag 6 februari 2012

Risotto met spinazie


Dit is risotto zoals mijn zwager, die een steeds uitgebreider repertoire heeft, die het liefst maakt. Het bevalt zo goed dat ik 'm nu ook al een paar keer gemaakt heb. Ik ben benieuwd waarmee hij de volgende keer aan komt zetten, vermoedelijk iets Italiaans. Voor een vegetarische versie kun je natuurlijk gewoon de kipfilet weglaten. En dan een handje pijnboompitten toevoegen voor het opdienen. In plaats van room en parmezaanse kaas zijn wat blokjes blauwe kaas (gorgonzola) ook heerlijk. Hou je dan wel een beetje in met het zout...

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
400 gr kipfiletblokjes
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
600 gr verse spinazie
400 gr risottorijst
1 glas witte wijn
700 ml bouillon
10 zongedroogde tomaten, geweld en in stukjes
ca. 200 ml kookroom
75 gr parmezaanse kaas, geraspt
chilivlokken (molentje)
zout, peper

Bereiding:
Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak hierin de kipfilet bruin en gaar. verhit de rest van de olie in een braadpan en bak hierin de uit met de knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak op middelhoogvuur tot deze geslonken is. Bak dan kort de rijst mee tot de olie is opgenomen. Zet het vuur laag en voeg de wijn toe. Laat deze langzaam opnemen door de rijst, onder af en toe roeren. Voeg vervolgens lepel voor lepel de bouillon toe, telkens wanneer deze opgenomen is. Proef even of de rijst gaar is, anders nog een beetje bouillon maken en doorgaan. Voeg vlak voor de rijst gaar is de tomaten en de kipfilet toe. Als de bouillon is opgenomen de room en de parmezaanse kaas erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper en flink wat chilivlokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten