woensdag 8 februari 2012

Crumble

Dit deeg kun je gebruiken voor allerhande crumbles als je maar deze verhoudingen voor het deeg aanhoudt. Vandaag maakte ik twee kleine crumbles met cranberries die ik nog overhad van kerst, met de dubbele hoeveelheid deeg kan je ook 1 grote taart maken of vier kleintjes. Voor de vulling kun je ook appel gebruiken of peer, en dan is het heel lekker meer vanillesaus erbij. Het deeg kan ook goed worden ingevroren, mocht je in een enthousiaste bui zijn en wat extra willen maken.

Voor 2 taartjes
Ingrediënten:
150 gr cranberries met wat suiker
2 flinke el cranberryjam
125 gr bloem
75 gr suiker
75 gr boter, koud en in blokjes
1 zakje vanillesuiker

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Vermeng de cranberries met de jam en verdeel over twee ovenschaaltjes. Doe bloem, suiker, deeg en vanillesuiker in een kom en kneed door elkaar. Het deeg hoeft geen bal te worden maar moet kruimelig worden. Wrijf het daarom rul tussen je vingers. Verstrooi het vervolgens over de schaaltjes. Bak de taartjes in 20-30 min. goudbruin in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten