dinsdag 24 januari 2012

Eton mess

Lekkor eton, dat is waar het hier om gaat. En omdat eton zo belangrijk is kon de Eton mess niet ontbreken. Het is supersimpel en snel gemaakt. Tip voor volgende kerst: koop de dag na kerst een paar dozen afgeprijsde schuimkransen bij de supermarkt, die zijn dan afgeprijsd. Dat mag ook wel als je vervolgens in januari een pond aardbeien koopt. Maak Eton mess in de zomer met aardbeien, in de winter met ander fruit, cranberries of frambozen. Overigens moet je eigenlijk zelf merengues maken, dan is het nog veel lekkerder, maar dit is wel zo makkelijk. Schrik niet als het er rommelig uitziet, dan heb je het juist goed gedaan.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gr aardbeien
1 el poedersuiker
250 ml slagroom
1 tl suiker
4 schuimkransen

Bereiding:
Pureer de aardbeien met de poedersuiker met de staafmixer. Klop de slagroom met de suiker. Verbrokkel de schuimkransen en roer deze door de slagroom. Schep 3 el aardbeienpuree in elk kommetje. Verdeel hierover het slagroommengsel. Giet de rest van de aardbeienpuree over de slagroom, garneer met wat plakjes aardbei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten