zaterdag 21 januari 2012

Sinaasappeltaart

Een frisse sinaasappeltaart met veel sinaasappel-ingrediënten: Sap, rasp, sinaasappelglazuur en Grand Marnier. Het recept komt van de site van The Guardian en schreef ook kokos voor, maar zonder komt de sinaasappelsmaak veel beter tot z'n recht. De cakes moeten worden gemaakt in een springvorm van 18 cm, maar die had ik niet, dus dan maar twee dunnere cakes in eentje van 24 cm. De cake moet dan wel wat korter in de oven, anders droogt hij uit. In dubbele hoeveelheid kun je er ook een cake van bakken en daar alle glazuur op doen, in plaats van over twee lagen uitsmeren.

Ingrediënten:
3 sinaasappels
175 gr roomboter, gesmolten
175 gr suiker
3 eieren
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
75 ml Cointreau of Grand Marnier
125 gr poedersuiker

2 springvormen van 18 cm
bakpapier

Bereiding:
Bekleed 2 springvormen van 18 cm met bakpapier. Verwarm de oven op 180 graden.
Rasp de schil van 2 sinaasappels en doe het in een kom met de boter en de suiker. Klop dit tot het romig is. Voeg al kloppend de eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop door het beslag. Voeg dan de Grand Marnier toe. Verdeel het beslag over de twee vormen en bak in 25-30 min. gaar in de oven.
Rasp de schil van de derde sinaasappel en doe in een kom met 3 el sinaasappelsap en de poedersuiker. Roer goed door elkaar tot een glad geheel ontstaat. Voeg als het glazuur te dun blijft extra poedersuiker toe. Smeer het glazuur, zodra de cakes afgekoeld zijn, over elke cake en plaats deze op elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten