woensdag 18 mei 2011

Risotto met artisjokken en rode ui


Wederom uit de GoodFood van mei 2011. Met veel vitamine C en 299 calorieën per portie. Misschien dat dat laatste komt doordat er 140 gram rijst voor 4 personen werd voorgeschreven. Om vechtpartijen over een rijstkorrel te voorkomen zijn de hoeveelheden aangepast.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
2 rode uien, in dunne reepjes
2 rode pepers / flink wat gedroogde chilivlokken
2 el verse rozemarijn, fijngehakt
200 gr arboriorijst
150 ml witte wijn
850 ml groentebouillon
1 blik artisjokken à 400 gr, uitgelekt en gehalveerd
2 el geraspte Parmezan
2 el geroosterde pijnboompitten

Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie. Bak de rode uien zachtjes gedurende 6-7 min. tot ze zacht zijn. Voeg dan de peper en de rozemarijn toe en bak nog eens 5 min. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de olie goed verdeeld is. Voeg de wijn toe en laat langzaam wegkoken. Voeg vervolgens langzaam de bouillon toe en laat telkens wegsudderen en voeg dan weer een beetje toe. Voeg op eenderde van de bouillon de artisjokkenharten toe. Proef even of de rijst wel zacht is, voeg anders nog wat bouillon toe.
Breng op smaak met de Parmezan en de helft van de pijnboompitten. Strooi de rest over de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten