vrijdag 13 mei 2011

Melkchocolade-pistachecake

Uit de GoodFood van mei 2011. In tegenstelling tot veel andere chocoladecakes is deze niet zo zwaar, zeker als je wat terughoudend bent met het chocoladeglazuur. Het recept was voor een dikke cake die je halveert en tussen de helften met glazuur besmeert. Zelf heb ik een dunne cake gemaakt en alleen op de bovenkant chocolade gesmeerd.

Voor ca. 16 stukken
Ingrediënten:
100 gr. pistachenoten
200 gr melkchocolade, in stukjes
200 gr kristalsuiker
200 gr roomboter, gesmolten
3 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
100 ml melk
125 ml kookroom

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een 25 cm2 bakblik met bakpapier. Doe 75 gr van de pistachenoten, 75 gr chocolade en 100 gr van de suiker in de foodprocessor (of hakmolen) en hak samen tot een fijn mengsel. Doe het mengsel in een schaal met de rest van de suiker, de boter, eieren, het meel en de melk, een snuf zout, en meng door elkaar. Giet het beslag in het bakblik en bak in ca. 35 min. gaar. Check zo je wilt met een satéprikker. Als deze er schoon uit komt is het deeg gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Smelt de rest van de chocolade au bain marie. Roer hier de room doorheen. Verdeel de room met een spatel over de afgekoelde cake. Hak de overgebleven pistachenoten in grove stukken en verdeel over de cake. Snij ten slotte de cake in 16 blokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten