donderdag 13 september 2012

Pasta met aubergine-tomatensaus

Snel, simpel, superlekker. Komt door de balsamico-azijn. Daar moet je nooit op beknibbelen. Het recept kreeg ik van een vriendin, maar ik geloof dat het origineel van Jamie Oliver is.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gr pasta
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 bakje kastanjechampignons, in kwarten
1 aubergine, in blokjes
2 blikken tomatenblokjes
2 el balsamicoazijn
zout, peper
2 bollen buffelmozzarella, in stukken
een flinke bos basilicum

Bereiding:
Kook de pasta al dente. Fruit de ui en de knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg de aubergine en champignons toe en roerbak tot alles zacht is. Blus af met de tomatenblokjes. Roer de balsamico erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat even pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer de mozzarella erdoor zodat deze smelt. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erover. Bestrooi met flink wat basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten