donderdag 17 november 2011

Spruitjes-ovenschotel


Van de site Delicious Days. Vandaag gemaakt voor vriendin M, die geen grote spruitjesliefhebber is en omdat we weinig spruitjes hadden heb ik er ook nog witlof doorgedaan. Een uitstekende combinatie. Het is al een hele tijd een van mijn favoriete spruitjesgerechten. Sowieso ben ik dol op spruitjes, en dat terwijl ik als kind ze met geen mogelijkheid wegkreeg. Op een gegeven moment goot ik zelfs mijn toetje er alvast over. Dat is nu gelukkig niet meer nodig. Zonde van het toetje ook.

Voor 3-4 personen
Ingrediënten:
500 gr spruitjes
2 el olijfolie
2 tl Dijonmosterd
1 tl suiker
versgemalen zout en peper naar smaak
3 tl chilivlokken (molentje)
7 plakjes Pancetta
2 el boter
25 gr pijnboompitten
1 teen knoflook geperst
50 gr oud broodkruim/paneermeel

flinke hand Parmesan of Pecorino
gebakken aardappeltjes

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Maak de spruitjes schoon en snij ze in kwarten, net tot aan de onderkant zodat ze aan elkaar blijven. Doe ze in een kom met de olie, mosterd, suiker, zout en peper en chilivlokken en meng goed door elkaar. Doe het mengsel in een braadslee en verdeel de Pancetta erover in reepjes. Bak het geheel in 25 min. gaar.
Verhit ondertussen in een koekenpan de olie en bak de pijnboompitten met de knoflook en het bruidkruim goudbruin. Verdeel het mengsel over de spruitjes, samen met de Parmesan. Serveer met gebakken aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten